pengabrist?

Nej. Eller allstå just nu är det väl lite småknapert, MEN i SOMMAR. Jag har en redan en hel tågluffbudget på ett antal tusen kronor, jag fick veta igår att jag fått sommarjobb på ett dagis och kommer dra ihop ungefär 10000 riksdaler under de tre veckor jag jobbar, OCH jag fyller 18 år i juli. Jag är så HIMLA glad att jag fick sommarjobb. Det betyder att jag kan önska mig saker i födelsedagspresent istället för pengar! (Det känns inge bra att be om pengar tycker jag..) Detta kommer verkligen bli den bästa sommaren ever. Jag kommer ha frihet att göra i stort sätt vad jag vill. Sen blir det nog att resa mer under hösten/vintern. Jag har siktet inställt på Moskva, Liverpjul (tjo lokaluttal på Liverpool för er som inte förstod) och Sri Lanka. Vi får allt se! 


Jag för några sommrar sen i Dalarna! (Ba för det behövs en sommrig bild)

BRÖÖÖÖL

Hej mitt liv suger.
Slutklämmen av 2an nu är ÅTHELVETE jobbig och rent av omöjlig.

Lista på saker jag ska ha gjort tills senaste den 1/6:
- Svenska B, läsa en bok + skriva boklogg om boken (5-6 a4)
- Svenska B, läsa två böcker från olika tiden och jämföra dem (3-5 a4)
- Matematik C, prov på derivata
- Kultur- och idéhistoria, hemtenta om romantiken och realismen (ca. 5 a4)
- Kultur- och idéhistoria, uppsats om 1900-talet (ca. 5 a4)
- Idrott, skrivuppgift (3 a4)
- Internationella relationer, uppsats om Greenpeace (ca. 5 a4)
- Internationella relationer, skrivuppgift om makthavare (ca. 2 a4)
- Internationella relationer, skrivuppgift om konfliktperspektiv (3-5 a4)
- Samhällsvetenskap, muntlig redovisning om bebyggelse i Sollentuna (45-60 minuter)
- Franska steg 4, nationellt prov

Alltså, på ungefär en vecka ska jag läsa 3 böcker, skriva 8 uppsatser/skrivuppgifter (totalt ca. 30-35 sidor), ha 2 förjävliga prov samt hålla en muntlig redovisning i 45-60 minuter.

VARFÖR GICK INTE JORDEN UNDER I LÖRDAGS? VARFÖÖÖÖÖÖÖR?!?!?!?


(När jag ändå håller på att klaga om skolan så känner jag att jag vill säga något som många av mina vänner påpekat. Det senaste halvåret har varit jättejobbigt för mig. Skolan har verkligen fått mig att må sämre än jag någonsig gjort tidigare. Självklart har jag haft mina bra stunder, men de dåliga stunderna har dominerat. Stressen att hinna med allt, och pressen jag har på mig själv att jag måste ha MVG i precis allt har varit för mycket för mig att hantera. 2an är ett jättetufft år och jag har brytit ihop och bara gråtit i flera timmar fler gånger än jag kan räkna på händerna. Pågrund av stressen har jag dessutom blivit sjuk mycket mycket mer än vad jag vanligtvis blir, och eftersom jag har varit sjuk så har jag missat skola, vilket leder till missade/försenade uppgifter som gör mig ännu mer stressad. Det har blivit en ond cirkel som jag inte kunnat ta mig ur. Mina vänner klagar på mig för att jag inte kan ses lika ofta som förr, eller att jag har blivit mycket tråkigare. Det är absolut inte för att jag inte vill träffa er, eller för att jag inte blir jätteglad när jag väl gör det, utan det är på grund av skolan. De flesta förstår inte det, antingen för att ni har en bättre självkänsla än vad jag har och trivs med de betyg ni får eller för att ni helt enkelt är jävla smarta. Jag är inte smart. Jag är inte det. Ändå har jag MVG i nästan alla ämnen. Jag sliter som ett djur för mina betyg, för att jag måste, även om ingen pressar mig förutom jag själv. Det låter förmodligen absurt för er som inte sitter i samma sitts, men jag behöver få MVG för att inte må dåligt (som i matte B. När jag fick VG i slutbetyg grät jag i flera timmar, och nu mår jag dåligt varje gång någon pratar om matte B. Jag inser själv hur löjligt det låter när jag skriver det, men betyg superviktigt för mig), och medan jag kämpar för ett MVG så mår jag dåligt av pressen jag sätter på mig själv. Åter igen en ond cirkel. Nu är det snart sommerlov, och jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till mig själv då och bli så glad och sällskaplig som jag är egentligen.)

Det blev en rejäl parantes, men jag kände att det behövdes. Hoppas ni förstår bättre nu hur jag mår, jag vet att jag är ganska bra på att dölja sånt annars. Pussar

hasse är scary

Har inget att göra TYP. Blir ett sånt där "test"

Tre namn du går under:
1. Josse
2. Moses (jag är biblisk)
3. Jossi (jag är the bad guy i bröderna lejonhjärta)

Tre saker som skrämmer dig:
1. HASSE!!! (en människostor äckeldocka) Jag får ont i magen av att tänka på honom.
2. Vithajar (= vatten i allmänhet, jag blir haj-paranoid)
3. Annars är jag jävla modig :D

Tre saker du har på dig:
1. Mormors guldhjärta-halsband
2. En ljusblå klänning
3. Strumpor..?

Tre av dina favoritlåtar (just nu):
1. Inga kläder - Veronica Maggio
2. Train in vain - The Clash
3. Here comes the sun - The Beatles (alltid favoritlåt)

Tre sanningar om dig:
1. Jag har fastnat ordentligt för gammal musik just nu, speciellt 70tals rock som till exempel The Rolling Stones, The Clash, The Who, Iggy Pop, lite Elvis Presley etc etc.
2. Om jag var tvungen att tattuera mig just precis NU så skulle jag skriva "here comes the sun", bara för att den låten gör mig alltid helt varm och glad, och jag vill i så fall ha en tattuering som ger mig den känslan varje gång jag ser den.
3. Jag är något besatt av att få MVG

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. Sommarlov
2. Sockervadd (ska ätas idag, TAGGA!)
3. Kamera

Kul liv. Tja!

grönalund



Imorgon ska jag på grönalund-konsert med Jenny och My!! Ska bli så sjukt roligt! Dit kommer Tove Styrke från idol, Christian Walz, Veronica Maggio, Ulrik Munther från lilla mellow och Darin. Ska bli så sjukt att se Maggio live. Hennes senaste skiva är K N A R K för öronen. Jag kan inte få nog. Taggataggatagga! :D

antal dagar

24 - S K O L A V S L U T N I N G !
58 - T Å G L U F F !!!!
67 - A R T O N Å R S D A G !!

Detta kommer att bli den bästa sommaren någonsin.

g a l e n brud



Hon är typ 11 år, hur sjukt?! Så f r e a k i n' GRYM.

fakta

1. Jag får p a n i k av LIDL-mat. 
2. Jag ser ut som ett piratmongo just nu. 
3. Jag har galen fobi för att nysa inför folk. 

Dessutom: 



Puss

manah manah

Idag efter skolan åkte jag in till Stockholm och mötte Madre. Sedan gick vi runt där ett braaa tag, och jag fick peka på lite saker jag ville ha. Det har jag aldrig gjort förut. Enda sedan jag började få mitt barnbidrag (för kanske 6 år sedan) har jag fått förse mig själv med alla kläder, all ute-mat, alla biobesök, alla turer grönalund etc. Så idag var en helt sjuk dag för mig, och Madre blev tvungen att övertala mig flera gånger att hon skulle få köpa något lite dyrare till mig. Söta Madre. Jag är verkligen jättedålig på att ta emot saker, vilket är konstigt eftersom förmågan att få verkar vara en medfödd förmåga som alla tjejer besitter.

bye bye mvg?

Jag sitter här och typ ifrågasätter mig egna excistens. Imorgon har jag ett avgörande prov i samhällskunskap b, och jag märker att jag saknar lite lektionsanteckningar. Så jag skriver till en klasskompis (som jag vet alltid antecknar på datorn) och frågar om han skulle kunna skicka anteckningarna som jag saknar. Men det vill han inte. Inte om jag inte köper lunch åt honom. För mig är det så ologiskt att inte hjälpa någon som man har möljighet att hjälpa. Det är lika självklart som att himlen är blå för mig! Det tar 2 sekunder att skicka och han förlorar ingenting på det, medan mitt betyg får lida i annat fall.

Jag vet inte vad som är höger och vänster längre.

i'm a dreamer

Inatt var det hela TVÅ personer (Elida och Fredrik) som drömde om mig! Känns skitbra. Folk tänker på mig. Hehehohihi! Dessutom var båda våta drömmar. Dock inte i den benämning man kan tro, utan jag spydde på Elida och badade med Fredrik. Kan ändå inte låta bli att tycka att det nog finns något dolt budskap angående det våta..! 

I övrigt då? Spotify, Youtube och Itunes suger, så jag har gjort det enda rätta och vänt mig till mina gamla CDskivor. Lyssnade igenom min gamla favoritskiva (American Idiot med Green Day, hehe). Mys. Sen så har jag bestämmt mig för att skaffa, och pimpa, ett piano. Dessutom har jag kommit på att jag inte kommer att hinna med allt skolarbete jag har kvar, så jag får väl gå om tvåan eller någonting (nästan). 

Puss

CRAZY!!

Hihihihihihiiiiiioioiooiiiiii! Nu börjar det dra ihop sig alltså. Fick precis ett facebook-mail av Jenny som började med orden "Okej, det börjar bli dags att boka boende i Rom..." följt av en länk till ett verkligen jättefint (och ofattbart billigt?) hotell. Det börjar verkligen närma sig nu, det är verkligt och det kommer att ske på riktigt!! Redan i juni började drömmarna om en tågluff ta form, och i början av augusti var det äntligen någon som nappade på mig idé, nämligen Nadja (läs min reaktion här, haha)! Bara någon vecka senare hoppade även Jenny på, och vi var complete! Drömmar och förväntningar om tågluff är på riktigt det som hållit mig vid liv den här kalla hemska vintern! Nadja och Jenny har varit lika taggade som mig all the way, och vi har pratat om detta konstant i.. vad blir det nu då *räknar på fingrarna*... NIO månader. Helt galet!! Och hjälp mig vad jag har kämpat för att sparat pengar. Flera månader i rad levde jag på endast 500:-, sen fick jag jobb, sen fick jag sparken. Det är verkligen långt tid och mycket har hänt sedan starten. Det är helt sjukt att det nästan bara är två månader kvar nu. Två små fjutt månader.

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot detta! Ni kan ju tänka er lätet "IIIHIHIHIIIIIIIIIOHJOIHAOIOOOOOO". Ungefär så.

5 kg lättare

Igår efter skolan var jag och Julius på Sollentuna bibliotek för att se vår vän Ivar tävla i poetryslam! Det är precis vad det låter som - en dikt tävling. En man läste en rolig dikt om Linda Rosing (?), en kvinna läste en dikt om sin döda madre som framkallade några tårar, men Ivar vår utan tvekan bäst av alla!! Han vann också! Det var jättekul att se, jag älskar att gå på såna här grejer. När jag kom hem hade jag dock inte lika kul. Jag har inte sovit alls för att jag spytt nästan konstant hela natten. Ibland läser man i tidningar rubriker som "Gå ned 3 kilo på en vecka". Något effektivare skulle nog vara en liten puss från mig. Under natten har jag förlorat 5 kg i vikt. M i n d r e k u l. Så jag blev hemma idag och blir det även imorgon. Hoppas ni mår bättre än mig!! Pussies!

RSS 2.0